2009. augusztus 20., csütörtök

Vállalatirányítási rendszer bevezetése pályázatból

Kétféle pályázati lehetőség indul augusztus utolsó napjától, mindkettőt informatikai rendszerek beszerzésére írták ki.

Az egyerűbb, de kisebb keretében pályázni lehet vállalatirányítási rendszer licenszre, a rendszer bevezetésére, valamint hardverre. A maximális projektösszeg 20 millió Ft, de egy letölthető táblázat segítségével a pályázó mérlegadataiból és a bevezetendő modulokból meghatározható a maximálisan pályázható összeg.

Az előző pályázatokhoz képest újítás, hogy a webes megoldásokra (webshop/webáruház, webportál) az ügyviteli megoldásokkal együtt lehet pályázni. Mivel az integrált vállalatirányításhoz a cég webes csápjai is odatartoznak, ezért ez jó döntésnek tűnik. Szintén elszámolhatók a webes megjelenéshez tartozó promóciós költségek (maximálisan az elszámolható költségek 4%-áig).
Ebben a pályázatban a Pest megyei és budapesti vállalkozásokat is támogatják, nem csak a vidékieket.

A másik, a nagyobb pályázat csak a vidéki, nem Pest megyei vállalkozások számára elérhető és a maximális projektösszeg 50 millió Ft. Itt kevésbé determinisztikus a vállalkozások számára a maximális pályázható összeg meghatározása, de az előző pályázatok tapasztalataiból azért jósolható. A támogatandó rendszerek köre hasonló az előző pályázatéhoz.

Bár a projektösszeg a második pályázatnál jóval nagyobb, de az elbírálás ideje várhatóan több hónap lesz és elég sok komoly vállalást kell tenni. A kisebb pályázattal viszont már akár októberben is hozzá lehet jutni a 40% előleghez és a vállalatirányítási rendszerükkel akár 2010. januárjában indulhatnak a pályázók. Szóval akinek elég a 20 millió - ne mondja nekem senki, hogy ennyiből nem lehet kihozni egy komoly rendszert bármelyik KKV-nek -, az inkább a kisebbre pályázzon... de gyorsan.

Ha további információra van szüksége, akkor kérem írjon egy levelet a palyazat@pannonszoftver.hu-ra és adja meg az elérhetőségét (lehetőleg telefonszámot is).

Linkek: www.nfu.hu/doc/1825 ; www.nfu.hu/doc/4

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése