2010. október 5., kedd

Kontrolling funkció

A kontrolling a vezetés egyik alrendszere, amely a tervezést, az ellenőrzést, valamint az információellátást koordinálja. Emellett a vállalkozás egésze szempontjából fontos folyamatok, tevékenységek együttes figyelemmel kísérését és értékelését is jelenti.

A vállalati vezetés elsőrendű feladata, hogy a vállalatot a kitűzött cél elérésére vezesse. Ebben segít a kontrolling a vállalati folyamatok

  • tervezése
  • mérése
  • összehasonlítása, elemzése
  • és értékelése által.

Manapság már mindegyik ügyviteli, vállalatirányítási rendszernek lehetőséget kellene nyújtania a különféle adatok rögzítésére, és ezek folyamatos összehasonlítására, elemzésére.

Szakembereink hosszú ideje dolgoznak vállalatirányítási rendszerünk kontrolling moduljának tökéletesítésén. Ennek eredményeként egy, a kategóriájában egyedülálló megoldás került a P@rtner.ERP rendszerünkbe.

A P@rtnerben a kontrolling funkciók használatával lehetőség nyílik a rendszerbe bevitt adatok több szempont szerinti lekérdezésére, elemzésére.

A kontrolling modul új funkcióival minden eddiginél egyszerűbbé és gyorsabbá vált az adatok kinyerése a rendszerből. A számtalan beépített kimutatáson túl lehetőség nyílt szabad formátumú lekérdezések összeállítására is, az így összeállított kimutatások pedig a beépített elemző eszközök segítségével, mind táblázatos, mind pedig grafikonos formában tovább elemezhetők.

A lekérdezés összeállítása egyszerűbb már nem is lehetne: a kimutatásban használandó mezőket az egér segítségével egyszerűen csak rá kell „dobnunk” a kimutatás megfelelő részére. A rendszer az így összeállított kimutatás szerkezetnek megfelelő táblázatot és grafikont pár másodperc alatt összeállítja, így az elemzés azonnal megkezdhető.

A kimutatásra újabb és újabb csoportosító- vagy adatmezők vehetők fel, ekkor a rendszer a táblázat és a grafikon értékeit valós időben, azonnal újraszámolja. A megjelenő információk között természetesen szűrni is lehet, így a táblázatban/grafikonon csak az elemezni kívánt adatok jelennek meg.

A kontrolling modul egy könnyen használható és mégis rendkívül fejlett és előremutató eszközt ad a vállalatvezetés és a kollégák kezébe, mellyel a döntések meghozatala sokkal egyszerűbbé, gyorsabbá és biztonságosabbá válik.

Bővebb információért látogasson el weboldalunkra: www.pannonszoftver.hu, vagy keressen minket alábbi elérhetőségeink valamelyikén.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése