2012. január 10., kedd

Vállalati Tanácsadás Program

2011 végén a Vállalati Tanácsadás Program keretében egy újabb kezdeményezés indult útjára a Kkv-k versenyképességének és hatékonyságának növelése érdekében. A programmal kapcsolatos közvetítői feladatokat több hazai szervezet közös konzorcium keretében vállalta magára, nevezetesen: az OTP Bank Nyrt., az OTP Hungaro- Projekt Kft., a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (MVA), és a Kereskedők és a Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ).


A Vállalati Tanácsadás Program segítségével a konzorcium Magyarországon első alkalommal kínál uniós pályázati forrásokat a vállalkozások sikerét elősegítő tanácsadói szolgáltatások igénybe vételéhez. Ezáltal hozzáadott értéket jelentő szakmai tudás integrálható a vállalkozásokba, akár 50%-os mértékű vissza nem térítendő támogatás igénybe vételével Budapesten és Pest megyében.


A projekt minden olyan területet lefed, amelyek szakszerű tervezésével növelhető a működési hatékonyság, maximalizálható a profit. A támogatást a következő területeken lehet igénybe venni: vállalati stratégia; szervezet fejlesztés; online megjelenés és e-kereskedelem; technológia és termékfejlesztés; marketing; közbeszerzés; pénzügy, adó, számvitel; horizontális célok; munkaügy és munkabiztonság; ügyvitel és adminisztráció; jog valamint szakfordítás.


Támogatás csak írásos formában teljesített, egyedi megoldást alkalmazó tanácsadási tevékenység után adható. A szóbeli tanácsadás költsége nem elszámolható.


A tanácsadás igénylésének folyamata, illetve hogy pontosan mekkora összegű támogatás vehető igénybe, részletesen megtalálható a következő weboldalon: www.tanacsadastamogatas.hu .


A tanácsadást igénylő vállalkozások 2011 második félévétől nyújthatják be pályázataikat. A program a projekt keretösszegének kimerüléséig, de legkésőbb 2013 második negyedévéig tart. A kezdeményezés még viszonylag új, mégis már közel 100 cég nyújtotta be pályázatát. Az eddig beadott pályázatokról és azok elbírálásáról szintén olvashatnak a fent említett weboldalon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése