2012. február 8., szerda

Netezzünk együtt, biztonságosan!




Február 7.-e a Safer Internet Day (SID), azaz a biztonságos netezés világnapja. Az Európai Unió kezdeményezésével informatikai vállalatok és civil szervezetek fogtak össze, hogy felhívják a figyelmet a világháló veszélyeire, és a biztonságos netezés fontosságára.
Az idei SID központi témája a generációk összekapcsolása volt az online világban, vagyis az, hogy a gyerekek, a szülők és a nagyszülők hogyan adják át egymásnak tudásukat, tapasztalatukat.
Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke a rendezvényen elmondta: "A hatóság egyik kulcsfontosságú célja a hírközlési és médiatudatosság fejlesztése a fiatalabb korosztályok körében. Ennek érdekében hamarosan egy oktatóközpontot fogunk létrehozni, ahol a gyerekek játszva, interaktív környezetben tapasztalhatják meg az internet és a média csodálatos világát, és szembesülhetnek annak veszélyeivel, árnyoldalaival. Egy olyan digitális játszóteret szeretnénk megalkotni, amelyben a hasznos tudás interaktív játékok és szemléletes példák segítségével adható át a fiataloknak, és ahol megismerkedhetnek a hírportálokkal, közösségi oldalakkal, webáruházakkal, aukciós oldalakkal és egyéb internetes tartalmakkal."
A SID keretében tegnap sajtótájékoztatókkal, kerekasztal-beszélgetésekkel, és különféle foglalkozásokkal készültek a szervezők. Emellett meghirdettek két pályázatot is a témában.
A rendezvényen több hazai IT cég is részt vett, illetve az országban több helyen tartottak előadást gyermekeknek, szülőknek és tanároknak a biztonságos internethasználatról.
Forrás: SG.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése