2011. július 26., kedd

Evernote: új sztár az IT világában

Újabb sztár alkalmazás jelent meg az IT szektorban. Az Evernote lényege, hogy adatokat tárolhatunk a segítségével a neten. Lényegében egy modern online határidő naplóról van szó. Tárolhatunk rajta jegyzeteket, dokumentumokat, fájlokat, rögzíthetünk eseményeket, fotókat. Az adatok között a szűrők segítségével gyorsan és egyszerűen kereshetünk, illetve a szervezések, események lebonyolítása is gyorsan megy. Az adatokat pedig bárhol és bármikor elérhetjük.

Az Evernote jelenleg két verzióban érhető el: jó hír: van ingyenes változata is. Az ingyenes verzió lényege, hogy van egy havi feltöltési korlát: 60 megabájt. Segítségével jegyzeteket és dokumentumokat tárolhatunk egy számítási felhőben.

Az ingyenes verzió nagyon jól működik, és ez nem véletlen. A fejlesztő cég filozófiája szerint ugyanis, ha elég jó a szolgáltatás, és az emberek megszeretik a használat során, akkor fizetni is hajlandóak érte. És a gyakorlat igazolni látszik őket. Az Evernote rendkívüli népszerűségnek örvend a nyugati piacokon. Egyre többen használják, és az ingyenes verzió felhasználói közül is egyre többen térnek át a prémium változatra, ami már költséggel jár.

A prémium modell több formátumot (például PDF) is támogat, és évente 1 gigabájt tárhely vásárolható hozzá 45 dollárért. Az integrált szövegfelismerő szoftver minden feltöltött fájlt indexál. A szolgáltatás számos platformon (Macintosh, Windows, iOS, Android, Blackberry, Palm Pre, Windows Mobile) érhető el, de már készül a Windows Phone 7-en futtatható kliens is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése