2011. július 12., kedd

Új őrület: Linkedln

Újabb üzlet központú közösségi oldal jelent meg, a LinkedIn, mely hatalmas népszerűségre tett szert az utóbbi időben, és nem véletlenül.

Használata egyszerű: első lépésben regisztrálunk az oldalra, ezt követően létrehozhatjuk saját profilunkat. Feltölthetünk profilképet, korábbi munkahelyeket, iskolákat, egyéb eredményeinket, tapasztalatainkat. Lényegében egy online önéletrajzról van szó.

Mint a legtöbb közösségi oldalon, itt is lehetőség van arra, hogy a tagok felvegyék egymással a kapcsolatot. Fő funkciója az oldalnak, hogy tagjai üzleti kapcsolatokat építsenek az internet segítségével. Emellett azonban számos egyéb dologra is használható: akár álláskeresésre vagy munkaerő keresésre is.

Megnézhetjük, hogy adott tevékenységi körökben milyen cégek vannak jelen, és milyen konkrét állásajánlatok vannak az adott szektorban. A másik oldalról pedig, mivel az egyes profilok lényegében önéletrajzok, megnézhetjük más felhasználók adatlapját, lényegében válogathatunk az önéletrajzok között.

A regisztráció mindenkinek ajánlott, aki üzleti kapcsolatokat akar kiépíteni és fenntartani. Az itthoni felhasználók száma még kevés ugyan, de külföldön a tagok között van orvos, ügyvéd, asztalos, tanár, pék.

Elég nagy közösség alakulhat ki a magyar felhasználók részéről is, csak idő kell, mire az itthoni userek is ráéreznek a LinkedIn ízére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése