2011. november 9., szerda

A Borsodi Sörgyár Kft.-nél megvalósult Mobil.Raktár raktárkezelő rendszer bevezetéséről

Azt hiszem a Borsodi Sörgyár Kft. mindenki által ismert, nagy eredményekkel büszkélkedő cég. Fennálló raktárkezelési problémáik megoldására Mobil.Raktárkezelő rendszerünket választották. A fennálló problémák és megoldásuk a következő volt:

Idegen rendszer illesztés
A Borsodi Sörgyár Kft. a nemzetközi piacon közismert SAP vállalatirányítási rendszert használja. A cég működése során szükségessé vált egy kiegészítő rendszer bevezetése, mely a raktárból kikerülő termékek, illetve raklapok mozgását hivatott figyelni. Erre nyújtott megoldást a Pannon Szoftver Kft.

Terméket elszállító gépkocsik ellenőrzése
A Borsodi Sörgyárat elhagyó termékek minden raklapja egyedi azonosítót - SSCC kódot - kap a gyártás vagy a komissiózás során. Ezen kód alapján történik a terméket elszállító gépkocsik ellenőrzése a kiléptetési pontnál. Az ellenőrzést a két rendszer együttműködése végzi. Az első eleme az ellenőrzésnek, hogy egy vonalkódolvasóval a gépkocsira felrakott raklapok SSCC kódjait a végellenőr összegyűjti. Ezt az információt a vonalkódolvasó szoftver - melyet a Pannon Szoftver szállított - az SAP rendszerhez továbbítja a megfelelő formátumban feldolgozásra.

Hibás szállítmányok lekezelése
Amennyiben a két szoftver program eltérést észlel, akkor a mobil szoftver program segítségével korrigálható a járműre rakott termékek mennyisége, fajtája, esetleges további raklapok hozzáadásával, kivételével, vagy cseréjével.
"A bevezetés az előre meghatározott ütemben, gyorsan és hatékonyan történt, a betanításra is kellő hangsúlyt fektettek, valamint a feladatot végrehajtó munkatársaik felkészültek voltak a feladat végrehajtására." Béres István, vevőszolgálati vezető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése