2011. augusztus 30., kedd

Elimex és a P@rtner.ERP

Az ELIMEX Kft. tevékenységét illetően a stúdió- és színpadtechnikai kiegészítők forgalmazására, gyártására és javítására koncentrálódik és a skála az egyszerű csatlakozóktól a professzionális mérőműszereken át a hangrendszerek tervezéséig, telepítéséig terjed. A profilba tartozó termékeket számos európai, amerikai és távol-keleti céggel együttműködve illetve azokat képviselve forgalmazzák.

Az ELIMEX Kft-vel történt megismerkedésünk idejében a cégnél használt egyetlen szoftver egy számlázó program volt, melyet 18 évvel korábban vásároltak. Az a tény, hogy ez a számlázó program nem volt képes hálózatban működni és nem tudott export számlát készíteni, igen meghatározó problémává nőtte ki magát. Éppen ezért a cég időt és energiát nem sajnálva keresett megoldást az újításokat gátló akadály elhárítására. Komoly elhatározással vágtak neki a megfelelő program megkeresésének.

A programkeresés során azzal kellett szembesülniük, hogy a legtöbb nagy tudású, fejlett szoftver rendszer nem képes olyan alapszolgáltatások ellátására, melyek használatát és meglétét mindennapi működésük során már megszokták. A modern szoftvereknél szerintük csak nagyon bonyolult lekérdezési folyamatokkal érhetők el azok az egyébként összetartozó adatok, amelyek a pillanatról pillanatra meghozandó döntések nélkülözhetetlen alapadatai. Ráadásul nem lehet ezeket az adatokat csoportosítani, mivel szerkezetükben, működési filozófiájukban messze eltérnek az általuk megszokott és ideálisnak gondolt működési módtól.

Megnézve számos elérhető programot a piacon úgy érezték, hogy az ELIMEX Kft. méretére és működési módjára nincs ajánlat a piacon. Komplexebb információszolgáltatásra és összetettebb folyamatok kezelésére volt szükség, mint amit egy számlázó program nyújtani tud, viszont a nagyvállalatokra szabott vállalatirányítási rendszereknél sokkal rugalmasabb rendszert szerettek volna, olyat, amely figyelembe veszi speciális folyamataikat.

A program utáni elkeseredett küzdelem végén már egyedi szoftver program fejlesztésén gondolkoztak, amikor a Pannon Szoftver Kft-vel találkoztak. Bemutatónk és az, hogy vállalható kompromisszumokkal biztosítani tudjuk az igényeikre szabott szoftvert, meggyőzte az ELIMEX Kft-t.

„A keresgélés évei alatt végig olyan programot kerestünk, amelyik képes hozzánk alkalmazkodni. Amelyik maximálisan kiszolgálja információs elképzeléseinket és nem nekünk kell az életünket alapjaiban megváltoztatnunk azért, hogy használni tudjuk a programot. A hétköznapokat segítő munkatársat kerestünk, nem új basáskodó főnököt!” /Vadász Zsolt – ügyvezető/

Az ELIMEX Kft. az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében pályázott a P@rtner.ERP integrált vállalatirányítási szoftver rendszerre. A pályázati támogatás elnyerését a Pannon Szoftver Kft. támogatta azzal, hogy a pályázatíró céggel együttműködve segített minden fontos lépésben a vállalatnak, valamint a pályázat megnyerése után is nyomon követjük a pályázatos ügyek zökkenőmentes előrehaladását.

Az Elimex Kft-nél a bevezetés legnagyobb és a külvilág számára leglátványosabb sikerét egyértelműen a web áruház és az ERP rendszer összekapcsolásában látják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése