2011. augusztus 24., szerda

FMF és a P@rtner.ERP

Az FMF Kft. 1991. október 15-én alakult. Az 1960-as évek elejéig különböző tulajdonosi szerkezetben malomként üzemelt, majd annak leszerelése után helyette megyei központú állami vállalat két üzeme működött, melyek különféle tartályszerkezeteket és konfekcióipari ruházat gombjait gyártották.

Az 1989-es rendszerváltást követően, 1991.október 15-én önálló, magántulajdonú társasági formává (KFT-vé) alakult át. A megalakulást követően a bekövetkezett piaci átrendeződések miatt folyamatosan csökkent a gombgyártás (műanyag feldolgozás) aránya, és folyamatosan nőtt, meghatározóvá vált a hegesztett szerkezetek, nyomástartó berendezések, tartályok gyártása.

1993-tól részt vettünk a hazai PB piac tartálygyártás igényeinek kielégítésében: főleg 3-100 m3 tartályok tömeges gyártása, autóba szerelhető tartályok gyártása jellemezte tevékenységünket, majd 1995-től állandó fejlesztéssel alakítottuk ki jelenlegi profilunkat. A gyártáshoz szükséges eszközök folyamatosan fejlesztésre, cserére kerülnek cégünknél. Gyártási területünk pedig az évek során folyamatosan bővült, és jelenleg is bővítés alatt áll.

Ügyvezetőnk az interneten keresett olyan szoftvert, amely vonalkódos rendszer használatával könnyítené, és gyorsítaná a logisztikai folyamatokat. Így találtunk rá a Pannon Szoftver Kft. weboldalára. Az ott talált elérhetőségek segítségével megkerestük a cég kereskedelmi igazgatóját, Salga Pétert, aki egy személyes találkozó keretében bemutatta a P@rtner.ERP integrált vállalatirányítási rendszerüket. Mivel a rendszer működésében, és ár-érték arányában is megfelelt az igényeinknek, elindítottuk a folyamatot. Egy pályázat keretében a rendszer bevezetése mellett döntöttünk.

A rendszer kiválasztásában nagy szerepe volt a P@rtner.ERP rendszer rugalmasságának, és testre szabhatóságának is.

Hosszú távú célunk mindenképpen az volt, hogy fokozzuk versenyképességünket. Emellett a rövid távú, konkrét célkitűzésünk, hogy bevezessünk egy integrált vállalatirányítási, mobil vonalkódos és dokumentum menedzsment rendszert. Tudtuk ugyanis, hogy ez mindenképpen szükséges hatékonyságunk növeléséhez. A cég belső ügyviteli folyamatainak hosszú távra jó állapotot, átláthatóságot, továbbfejlesztési lehetőséget biztosít.

Korábban különálló szoftverekkel volt megoldva a különböző szervezeti egységek (raktározás, számlázás, könyvelés) informatikai támogatottsága. A különböző programok megfelelően ellátták a részegységek feladatait, de nehézkes volt az adatok összefésülése.

A fizikai dolgozók saját maguk dokumentálják a rendszerben a projektekre fordított munkaidejüket, nem szükséges egy külön embert terhelni az adminisztrációs munkával.

A P@rtner.ERP segítségével:

  • a SARZS azonosítók használatával bármikor visszakereshetők az alapanyag gyártó/szállító cégek.
  • a mobil eszközök segítségével, és SARZS azonosítók használatával gyors, hatékony az alapanyag kiadás a projektekhez.
  • a Projekt kezelés használatával pontos költség kimutatások készíthetők (bizonylatok, műveleti jelentések, dolgozó jelenléti ívek).
  • a hasznosítható hulladék kezelésével kevesebb anyagveszteség.
  • a hulladék anyagok értékesítése egyetlen mozgás megvalósításával gyorsan, hatékonyan megoldott.

Az integrált rendszer legfőbb eredménye, hogy az információk naprakészen, összeszedetten lekérdezhetőek. Ez nagyban segíti, és lerövidíti a különböző részlegek napi munkáját.

Mivel a fizikai dolgozók a munkaidejüket saját maguk rögzítik, így az adminisztrátorok mentesülnek a feladat alól, az adatrögzítés ideje jelentősen lecsökkent, így naprakész információk állnak rendelkezésre a projekteken végzett műveletekről.

A Projekt utókalkuláció kimutatás segítségével a projektek költség adatai naprakészen követhetők.

A jövőben egy döntéstámogató rendszer bevezetését tervezzük. Egyéb fejlesztésen, illetve bővítésen egyenlőre még nem gondolkodtunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése